Wednesday, 12 February 2014

Scrumptious Banana Bread

This banana bread is one of the most delicious things I ever baked. It's not only delicious it's vegan,gluten, dairy and sugar free! I wouldn't believe it unless I actually made it.
Not sure how to make you all try this but I will say - YOU do not wanna miss it!

To make enough for one loaf (20 cm tin) you need -
5 over-ripe bananas
1 cup of almonds (more or less 1,5 dl)
2 cups of pecans
1 cup of buckwheat flour
1/3 cup of maple syrup or honey
3 tbs chia seeds 
2 tbs of cinnamon

Preheat oven to 145 degrees. Put your almonds and pecans in to food processor/blender and make into a flour. Once done add do a big mixing bowl and add buckwheat flour, maple syrup, chia seeds and cinnamon. Mix them together. 
Put your bananas in another bowl and mash until smooth. I used my hand blender for this. 
Add the bananas to the other ingredients, combine well. Once sticky add to a coconut greased baking tin and cook for about an hour. 

Detta bananbrödet är något utav det godaste jag bakat. Det är inte bara gott utan även veganskt, gluten, mjölk och sockerfritt! Jag skulle inte trott på det om jag inte bakat det själv.
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva för att få er att prova detta mer än att - DU vill verkligen inte missa det!



 


 Recipe courtesy ofwww.deliciouslyella.com














 

2 comments:

  1. Det där brödet ska jag absolut göra. Jag gillar när det är enkelt och går snabbt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samma här och detta är det :) Hoppas du gillar det!

      Delete