Wednesday, 29 January 2014

Delicious dessert - Gino

I'm not sure you have tried or heard about the Swedish classic dessert Gino which is a white chocolate fruit gratin.
I made a Sof twist on this classic and swapped the white chocolate for a sugar and gluten free milk chocolate and chopped walnuts. 

 Turn your oven on to 150 degrees, chop up fruit and berries (e.g banana, mango, apple, kiwi, passion fruit, orange, raspberries). 
Add to an oven form and add your chocolate and nuts. Bake for 10 mins. 
Once out of the oven stir it around so all the fruits get covered in chocolate.
Serve with coconut cream/whipped cream/ice cream/cashew cream/whatever you fancy will work.

Jag vet inte om ni har provat den svenska klassiska desserten Gino, vitchoklad och fruktgratäng. Givetvis var jag tvungen att göra den med en Sof twist så jag bytte ut den vita chokladen mot en socker och glutenfri mjölkchoklad och hackade valnötter.

 Värm ugnen till 150 grader. Skiva din frukt i mindre bitar, tex banan, mango, äpple, kiwi, passinfrukt, apelsin, hallon). Lägg i en ugnsform och strö över din hackade choklad och nötter. In i ugnen i 10 minuter. 
Ta ut och rör ihop så alla frukter blir täckta i choklad. 
Servera med kokosgrädde/vispad grädde/glass/cashewkräm/vad du gillar.

I was very eager to try so no photos of finished results, sorry!


No comments:

Post a Comment